THE RAIN - 3. Sezon

The Rain-3. Sezon





   Gene adının ' The Rain' olup, ama bir damla yağmurun bile düşmediği bir sezonun incelemesiyle ekranlarınızdayız. 6 Ağustos'da final yapan The Rain, Netfilix'teki 'Bir internet dizisi nasıl Osmanlı gibi çöker?' isimli çalışmanın sonucu gibi. En azından benim için The Rain çok güzel başlayıp, ikinci sezonda tökezleyip, final sezonunda da 'WHAT??!!' dedirten bir diziydi. Zaten sosyal medyada final hakkında yapılan yorumlara bakılırsa bu görüşü savunan tek izleyici de ben değilim.

İkinci sezonun sonundan üç ay geçmesinin ardından başlayan hikayede büyük boşluklar var. Mesela ikinci sezonda kimseye dokunamayan Rasmus, üçüncü sezonda sanki bu unutulmuş gibi normal insan hayatı sürüp dilediği şekilde insanlara dokunuyor. Benim dizilerde en gıcık olduğum şeylerden biri de bu; ilk sezonlarda söylenilen şeylerin son sezonlarda unutulması. Ama fragmanı hazırlayan ekibi tebrik etmek lazım, sezonu izleyen ben bile az önce fragmanı tekrardan izleyince heyecan yaptım. Sezon ne kadar kötüyse,fragman da o kadar başarılıydı.

Eğer sezonu izlemediyseniz ve hala izlemeyi düşünüyorsanız alttaki paragrafı atlayabilirsiniz çünkü spoiler vereceğim. 

Öncelikle lütfen bilen biri yorumlarda açıklasın, nasıl olur da Simone o kadar yükseklikten kayaların üstüne çakılıyor da  yüzünde bir çizik bile olmadan kurtuluyor? Ayrıca bence Martin'in ölmemesi gerekiyordu. Hem Martin sırf Simone' un öldüğünü düşündüğü için taraf değiştirecek bir karakter değil. Bence finalde Rasmus ve Martin öleceğine Simone ölseydi belki en sonunda Rasmus'un kalın kafasına yüz binlerce  izleyici olarak bir şeyler sokabilirdik.

Kısacası,yukarıda da söylediğim gibi  The Rain benim için ilk sezonda çok güzel başlayan, ikinci sezonda yalpalasa da kendini izlettirecek kadar güzel olan, üçüncü sezonda ise hayal kırıklığı olan bir diziydi.Size verebileceğim enteresan tavsiyelerden biri de isterseniz ve hala finali izlemediyseniz hiç zaman harcamayın, diziyi ikinci sezonda bırakın, dizi sizin hayalinizdeki gibi bitsin.

Son olarak The Rain defterini bir türk filminde duyduğum bir replikle özleştirerek kapatıyorum;Cenab-ı Mevlam kimseyi kardeşiyle sınamasın...

İlk iki sezonun yazısı:

İnstagram: tavsiyehatti

6 yorum:

  1. Sonu anlaşılmayan bir netflix yapımı daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence netflix yapımcılarla sözleşme imzalarken sonunun anlaşılmaması hakkında bir madde koydurtuyor

      Sil
  2. İlk sezonunda bitmesi gereken bir diziymiş...

    YanıtlaSil