SAKLAMBAÇ

 

 SAKLAMBAÇ


    Bugün gizemli bir kitap önerisiyle geldik. Genellikle Sevimli Küçük Yalancılar'ın yazarı olarak bilinen Sara Shepard'ın kaleme aldığı Saklambaç, benim çok etkilendiğim bir kitaptı. Ölüm, gizem ve entrikanın birleşimi kimin ilgisini çekmez ki?

    İlgi demişken, kitabın son derece ilginç bir konusu var. 284 sayfa boyunca henüz 17 yaşındaki Sutton Mercer'ı kimin öldürdüğünü sorguluyoruz. Sutton bir gece ansızın öldürülüyor, ve hayattayken varlığından bile haberdar olmadığı ikizi Emma gizemli bir mektup alarak Sutton'un yerine geçiyor. Sutton'un sevgilisi ve arkadaşlarıyla zaman geçirirken üvey ailesiyle beraber aynı evde kalıyor ve kimseye bir şey belli etmemeye çalışıyor. Tüm bunların üstüne Sutton'un katilini bulmaya çalışıyor. Ancak çok dikkatli olmak zorunda çünkü her an ikizinin yanına postalanabilir.

    Biz kitabı Sutton'un anlatımıyla okuyoruz, ama duruma bakın ki Sutton hayatı hakkında tek tük şeyler dışında hiçbir şey hatırlamıyor. O da tıpkı Emma ve bizim gibi katilinin kim olduğunu merak ediyor. Aynı zamanda hayatında olanları da hayretle izliyor çünkü bir anda her taşın altından bir olay çıkmaya başlıyor. Zamanla ailesinin pek de kusursuz olmadığını fark ediyor. Üvey kardeşi Laurel çok şüpheci davranıyor ve anne babası onlardan çok büyük bir şey saklıyor. Belki de ölümüne sebep olmuş bir sır...

    Kitabın ilk sayfasında "Gerçeği arayanı takdir et, bulana ise dikkat et." yazıyor. Gerçekten de çok doğru ve kitabı çok iyi özetliyor. Ben kitabı baya sevdim. Herkese tavsiye ediyorum. Sadece kitabın ortalarına doğru hikaye çok yavaş ilerliyormuş gibi gelecek ancak sonu mükemmel, gerçekten okumaya değer. Eğer siz de bu tarz cinayet romanlarını seviyorsanız kesinlikle bu kitap hoşunuza gidecek.

"Arkadaşlarım ve ben eskiden yalan oyunları oynardık. Şimdi ikiz kardeşim bir yalanın içinde yaşamak zorunda. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder