BIOHACKERS

 BIOHACKERS



    Selam! Bugün sizlere son zamanlarda izlediğim bir diziden bahsedeceğim. Başlıktan da anlamış olduğunuz üzere Biohackers dizisi birkaç gün önce bitirdiğim ve çok beğendiğim bir diziydi. 20 Ağustos 2020 tarihinde Netflix'te izleyiciyle bulaşan diziyi pek çok kişi beğenmişti. Almanya'dan çıkma dizimiz Dark'tan sonra Alman yapımı olan dizilere yükseltilen çıtayı (bence) gayet güzel karşıladı. Peki bu Biohackers'ın konusu neymiş, oyuncuları kimmiş, Dark'la kıyaslanınca nasılmış bir bakalım. 





 BIOHACKERS KONUSU

    Dizimizin ilk dakikaları bir tren vagonunda geçiyor. Trendeki çocuk yaşlı farketmeden herkes birden yere yığılıp kalp krizi gibi bir atak geçirmeye başlıyorlar. Tam da o sırada olan biteni anlamak için 2 hafta geriye gidiyor ve hikayeye başlıyoruz. Mia Almanya'nın en prestijli üniversitelerinden birinde tıp fakültesine başlayan bir genç kız. Bu üniversitede çok ünlü ve önemli bir doktor olan Profesör Lorenz'in dersine giriyor. Lorenz onlara tıbbın geleceğinin sentetik biyoloji olduğunu söylüyor. Böylece canlı türlerini değiştirebilir, hatta yaratabilirler. Lorenz'e göre sentetik biyoloji insanı yaratılmıştan yaratıcıya  dönüştürebilir (Bunları nasıl olur da 1. sınıf tıp öğrencilerine ilk hafta anlatıyorlar bende anlamadım). Mia da kısa sürede parlak zekası ve azmiyle Lorenz'in gözüne giriyor ve Lorenz'in sentetik biyolojiyle uğraştığı laboratuvarında çalışmaya ve araştırma yapmaya başlıyor. Uzaktan bakılınca hırslı bir öğrenci gibi görünse de aslında yıllar önce esrarengiz bir şekilde ölen erkek kardeşinin ve hemen ardından gerçekleşen anne babasının kaza süsü verilen ölümünün ardında kalan sır perdesi aralıyor.

OYUNCULAR


    Başrol kızımız Mia Akerlund'u canlandıran Luna Wedler, 21 yaşında İsveç bir oyuncu. Özellikle de Biohackers ile ülkemizde adı duyulunca Miray Daner ve Melisa Şenolsun'a benzetiliyor (Bence ikisine de acayip benziyor). Jasper'ı Adrian Julius Tillman, Jasper'in arkadaşı Niklas'ı ise Thomas Prenn canlandırıyor. Zeki profesörümüz Lorenz'e ise Jessica Schwarts hayat veriyor.

DARK MI? BIOHACKERS MI?         

    Açıkcası ben Dark'ı o kadar da sevmemiştim. Biraz Stranger Things uyarlaması gibi gelmişti. Bu yüzden ilk birkaç bölümü izleyip bırakmıştım. Ancak Biohackers'ı gerçekten çok sevdim. Eğer siz de konunun sakız gibi uzatılmadığı dizileri seviyorsanız Biohacker tam da size göre. Ortalama 40 dakikalık 6 bölümden oluşuyor, 'artık ne olacaksa olsun' deyip izleyiciyi sıkmıyor. 


    Anlayacağınız ben Biohackers dizisini çok sevdim ve sizlerle paylaşmak istedim.Eğer siz de izleyecek yormayan, sıkmayan ama aynı zamanda ne olduğunu açık bir şekilde ifade eden bir şeyler izlemek istiyorsanız bu diziyi beğenebilirsiniz.

Fragman için =  https://www.youtube.com/watch?v=e_DwaoH_E4A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder