THE 100

THE 100


Yeni bir kitap tavsiyesiyle yeniden ekranlarınızdayız. Bugün bahsedeceğim kitap The 100. Dört kitaptan oluşan serinin aynı zamanda 7 sezonluk bir Netflix dizisine de uyarlandı. Dizi o kadar tuttu ki dizinin posteri kitabın kapağı olmuş durumda. Dört kitaptan yedi sezon nasıl çıkarttılar bilmiyorum ama ben bugün ilk kitaptan bahsedeceğim. 

Hikayede yaşanan nükleer felaket sonrasında dünyanın sonu gelmiş, insanoğlu da üç yüz yıl boyunca dünya yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlığını sürdürmüştür. Ancak gemi bu kadar uzun süre hizmet vermesi için yapılmadığından tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfuzu kontrol altında tutmak için en hafif suçlar için bile idam cezası uygulamaktadır. Öyle ki çocuk suçlular bile 18 yaşlarına gelince uzaya fırlatılmaktadır. Ancak bu çocuklardan yüz tanesinin artık çok önemli bir görevi var. Dünyadaki radyasyon seviyesinin ne durumda olduğunu görmek için çocuk suçluları dünyaya gönderilecekler. Koloninin tüm geleceği bu yüz gencin eline kalmaktadır. Ve ilk kitabın kapağında yazan ve bence tüm kitabı özetleyen sözde olduğu gibi ' Ama ihanetler,sırlar,henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar bir bir gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.'


Ayrıca yetkililerin dediğine göre eğer 100 ekibi başarılı olursa yeni dünyada onlara ikinci bir şans verip suçlarını affedeceklerdir. Bu suç diye büyüttükleri şeyler de o kadar da büyük değil aslında. Sadece nüfuzu azaltmak için önlerine geleni idam ediyorlar. Kitabın en sevdiğim özelliklerinden biri de çok yaratıcı cümleler bulundurması. Mesela : Bellamy hayatı boyunca aptalca şeyler yapmıştı, ve şimdi durmaya hiç niyeti yoktu. Kabul edelim, gerçekten yaratıcı bir cümle. Sevdiğim bir diğer özellikse kitabı sürekli başka anlatıcılar tarafından okuyoruz. Bir bölüm Wells'in, bir bölüm Clarke'ın, bir bölüm Glass'ın bakış açısı gibi. Ayrıca kitap bir geçmiş, bir günümüz yapıyor. Yani karakterlerin suçlarını ve bu suçların hikayesini öğrenebiliyorsunuz.

Kısacası ben kitabı beğendim, siz de benim gibi bilim kurgu, hayatta kalma tarzında kitapları seviyorsanız okuyabilirsiniz. 

"Onlar yalancı,onlar hırsız,onlar asi,onlar kahraman,onlar insanlığın kaderini belirleyecek 100 genç."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder