THE SILENCE

  

The Silence





The Silence, (yani sessizlik) filmi John R. Leonetti’nin yönettiği bir hayatta kalma korku filmi. 2019 yapımı film Tim Lebbon’un 2015’te aynı adla yazdığı korku romanının film versiyonu. Ana karakteri ise Kiernan Shipka, Ally Andrews karakterine hayat vererek canlandırıyor.


Filmin konusuna gelecek olursak, Ally dört yıl önce geçirdiği trafik kazasında hem büyükanne ve büyükbabasını, hem de işitme yetkisini kaybediyor. Kendisinin ve ailesinin işaret diliyle tanışması ise bu şekilde oluyor. Bir gün bilim insanları yüzyıllardır kapalı olan bir mağaranın içine giriyorlar. Bu mağarada evrim geçirmiş yarasa tarzında canavarlarla karşılaşıyorlar. Bunlar öyle canlılar ki mağara giren ekibi parçalıyorlar. Dışarı çıkan canlılar her yere yayılıyor. Bilim insanları bu canlıların göremediğini, yalnızca duyabildiklerini açıklıyor. Yani ses çıkarmadığınız sürece sizi fark etmiyor, dolayısıyla saldırmıyorlar. Hikâyemiz de Ally ve ailesini sessizliğin güvenlik anlamına geldiği bir dünyada hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Ben fazla saçmalamadıkları sürece bu tarz filmleri seviyorum. Bu filmi  beğensem de bence senaryoda boşluklar vardı. Senaristler de bu boşlukları saçma sapan yollarla doldurmaya çalışmış gibiler. Ne kadar başarılı olduğu ise tartışılır. Ayrıca hikâye bitmeden film bitiyor, yani filmi ikincisi çıkabilir. Ancak yapımcılar şimdilik bir açıklama yapmadı.

Kısacası filmdeki bazı şeyleri sorgulamazsanız çok güzel bir kıyamet sonrası filmi. Eğer bu tarz filmleri seviyorsanız keyifle izlersiniz. Tavsiye ederim.





























1 yorum:

  1. Birkaç gün önce izledim. Sessiz Bir Yer filmi gibi bir film aradığımda bunu bulmuştum. Onun kadar olmasa da yine de başarılı.

    YanıtlaSil