LOCKE & KEY

Locke & Key

                                                          

                Bloğumuzun ilk dizi önerisi için seçtiğimiz dizi Locke & Key… It filmindeki yönetmenliği ile tanınan Andy Muschietti’nin yapımcıları arasında yer aldığı bir Amerikan yapımı Dram-Fantezi dizisi. İlk sezonu 7 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan dizi, her ne kadar çok bilinmese de benim Netflix’de yeni sezonunu en çok merakla beklediğim diziler arasında. Yapımın başrollerini ise Emillia Jones, Connar Jessup ve Jackson Robert Scott üç kardeşi canlandırarak paylaşıyor.

                Dizinin konusuna gelecek olursak; bir lisede öğretmen olan babaları gözlerinin önünde öldürülen Locke kardeşler annelerinin zoruyla babalarının doğup büyüdüğü kasabadaki aile yadigarı malikanelerine, malikane de değil mini saraylarına taşınırlar. Zaten dizideki esas sorun da bu ev. Orası öyle bir yer ki yerel halk olarak Anahtarlı Ev olarak adlandırılıp, lanetli olarak tanımlanılıyor. Bölgenin tarih kitaplarına bakıldığında evi görebiliyorsunuz, o derece. Ve çoğu fantastik filmde olduğu gibi gene bela en küçük kardeşi buluyor. En küçük kardeşimiz Bode, evde yalnızken bazı anahtarlar buluyor  ve bu anahtarların sıradan olmadığını, süper-fantastik şeyler yaptığını anlıyor. Seni istediğin yere götürüyor, birinin KAFASININ İÇİNE girmeni sağlıyor falan.

                Ve her yapımın olmazsa olmazı, kötü karakter Doge. Bu kadın anahtarları ele geçirmek istiyor, özellikle de Kafa Anahtarını. Dizinin olayı da üç kardeş Tyler, Kinsey ve Bode bir yandan bu kötü kadından anahtarları korurken, bir yandan da babalarının ölümü hakkında pek çok ürkütücü gerçeği öğreniyor.

                Dizide hemen her karakteri sevmeme rağmen Doge dışında sevmediğim bir karakter daha var. O da annemiz Nina. Kocasının gözlerinin önünde öldürülmesine rağmen çocuklarına ( hatta hayata) karşı fazla polliyanna. Bahsettiğim çocuklardan Kinsey ve Tyler 17-18 yaşlarında olmalarına rağmen.

                Her ne kadar bir Netflix yapımı olduğu için efekler bazı sahnelerde gözümüze sokulsa da bence dizi oldukça başarılı. Tek oturuşta izlenebilecek, bölüm sürelerinin kısa olduğu bir internet dizisi. Sadece dublajsız izlemenizi öneririm.

                Kısaca ben diziyi oldukça beğendim ve yeni sezonu merakla bekliyorum. Size son bir tavsiye, son bölümün son sahnelerini izleyinceye kadar diziye bitti demeyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder