GÜZELLİĞİN PORTRESİ

Güzelliğin Portresi

                Blog’umuzun film bölümünü bir gerilim-drama filmi ile açıyorum.

                Güzelliğin Portresi; Umut Turagay’ın yönettiği, BKM ve CJ Entertainment yapımı bir gerilim drama filmi. Başrolleri ise Burçin Terzioğlu ve Birkan Sokullu paylaşıyor. 13 Aralık 2019’da vizyona giren filmi Netflix ve Google Play Filmler ve TV adreslerinden bulabilirsiniz.

                Konuya gelirsek, filmimiz daha ilk dakikalarda bir cinayetle başlıyor. Ölen adam kocaman bir evde tek başına yaşayan garip bir ressam.  Burçin Terzioğlu’nun canlandırdığı Nisan da bu ressamın kızı. Babasının esrarengiz ölümünün ardından yıllar önce terk ettiği evine dönen genç kadının unutmaya çalıştığı geçmişi tekrar gün yüzüne çıkıyor. Saray yavrusu gibi evde olan tuhaf olayları sadece Nisan ve kızı Alin fark ediyor.

                Ben filmi beğendim. Çocuk oyuncu dahil oyunculuklar çok iyiydi. Zaten filmde topu topu 6 karakter var. Oyuncu seçimleri de izleyicileri ters köşe yapmaya çok müsaitti (Ne demek istediğimi izleyince anlayacaksınız.). Aynı zamanda bizim de 3 harflisiz, gulyabanisiz film yapabildiğimizi görmek hoşuma gitti. Tam biz böyle derken bilin bakalım ne oldu? Senaryo Güney Kore’den ithal çıktı. Evet, aynı senaryo Güney Kore ve Tayland’da da film edilecekmiş. Zaten dikkatli izlerseniz yabancı içerikler olduğunu anlayabilirsiniz (Cenazede şarap ikram etmeler, tabutla fotoğraf çektirmeler falan).

                Film 2 saat 7 dakika olmasına rağmen ailece gece 12’de ışıklar kapalı 2 kez izledik. Bir solukluk film derler ya aynen öyle. Abartı yok, tatlış tatlış geriyor insanı. Herkese tavsiye ederim.


2 yorum: