INTERSTELLAR

INTERSTALLER

Interstellar ( Yıdızlar Arası) Cristopher Nolan tarafından yönetilen epik bilimkurgu türündeki 2014 yapımı Amerikan filmi. Başrol olan Cooper rolüne ise  Matthew McConaughey hayat veriyor.

Filmin konusuna gelecek olursak, yakın gelecekte tahıl ürünlerinin ölmesine sebep olan bir küf mantarı yüzünden medeniyet gerileyerek, tarım toplumu seviyesi düşmüştür. Eskiden NASA'da pilotluk yapan Cooper da bu küften etkilenen çiftçilerden biridir. Medeniyet gerileyip dünya alarm verme sınırına geldiği günlerde, Cooper'ın eski iş arkadaşları ona bir iş teklifi ile geliyorlar. Son zamanlarda dünyada meydana gelen farklılıkların sebebi altında yatan korkutucu detayları onunla paylaşırlar. Dediklerine göre yaptıkları araştırmaların sonucunda, dünyanın suyu çıkmış ve onlar dünya gibi yaşanabilirlik özelliğinin olduğu birkaç gezegen tespit etmişler. Ve gidip o gezegenleri kontrol etmeleri için bir gurup hazırlıyorlar. Doğal olarak bu guruba bir pilot gerekiyor ve ellerindeki en iyi pilotun Cooper olduğuna karar kılıyorlar. Ve tabi ki bu tarz her filmde olduğu gibi insanlığın geleceği Cooper ve gurubun elinde. Üstelik Cooper bu görevden ne zaman döneceği, dönüp dönmeyeceği, dönerse dünya ve çocukları ne halde olacağı belli değil. Bu arada demeden geçemicem Cooper karar verme aşamasındayken on yaşındaki kızı Murph odasında bir hayalet olduğunu söylüyor. Ama tabi ki babamız 'tabi tabi kesinlikle' tarzında tepkiler veriyor. Zaten bir kere şu çocuk karakterlerin dediğine inanın. Hayalete dikkat, filmin ilerleyen dakikalarında bu karşımıza çıkacak. Ayrıca çocuğa inanmadınız, bakın sonra neler yaptı.

Ben filmi beğendim, sürükleyici bir hikayesi ve beklenmedik bir sonu var.Bazen duygusallık tavan yaparken, bazen de gerilmekten kasılıyorsunuz. Gerçekten film bittiğinde senaristlere helal olsun diyorsunuz. Kesinlikle izlemenizi öneririm. Sizin için farklı bir deneyim olacaktır.













































1 yorum: