AWAY

 AWAY


Selam ;)

Eğer bu blogdaki diğer yazıların bazılarını da olsa okuduysanız uzay içerikli film ve dizilere özel bir ilgim olduğunu fark etmişsinizdir. 'Uzay içerikli tavsiye yazıları'  koleksiyonumuza en yenisi ve bence en güzelini ekliyorum. Away, son zamanlarda çıkan ve çıkar çıkmaz izlediğim bir Netflix orjinal dizisi. Şimdiye kadar izlediğim en iyi orjinal netflix dizilerinde ilk üçe girebilecek bir performansı vardı kendilerinin.

Konusuna gelecek olursak, NASA Mars'ta hayat olduğunu kanıtlayabilmek amacıyla beş astronotu üç yıl sürecek bir görev için seçiyor. Görevin kadrosu da şu şekilde:

-Bir Rus,

-Bir Çinli,

-Bir Hintli,

-Bir Afrika asıllı İngiliz,

-Bir de Türk - şaka şaka, tabi ki Amerikalı

Tahmin edebileceğiniz gibi gurubun komutanı bir Amerikan astronot olan Emma Green. Emma, bu görev için 15 yaşındaki kızını ve Ay'dan Mars'a gitmelerinden bir kaç gün önce felç geçiren kocasını arkasında bırakıp üç yıl sürecek görevin komutanlığını alıyor. Evet, Mars'a Ay aktarmalı gidiyorlar.  Sezon boyunca da Emma'nın ailesine sağ salim dönme mücadelesini izliyoruz.

Gurup içende bölüşmelerin yaşandığı (Çinli ve Rus bir cepe; Emma, komutanlarına güvenen örnek uzay askerleri Hintli ve İngiliz bir cepe), her bölüm ölüm tehlikesi geçirdikleri, ve gene her bölüm geminin bir yerine bir şey olduğu dizimiz on bölümden oluşuyor. Geçmişinde trajik bir şey olduğunu öğrenmediğimiz astronotumuz kalmıyor. Hepsinin geçmişinde önemli bir şeyler olmuş.

Demeden geçemeyeceğim, şu adama başta gıcık kapsam da sonra oturtturduğu repliklerle, alttan alttan gerçek hayata soktuğu laflar ve yaptığı esprilerle gönlümü fethetti.

Ancak önceden belirtmeliyim ki Emma'nın dublajörü insanı fıtık ediyor. Ses tonu öyle farklı ki kadın korkudan titreyerek ağlıyor, ama ses tonu 'Oh Matt çay hazır mı tatlım.' modunda. Aslında çok önemli ve güçlü bir karaktere neden duydukça gülme getirten bir ses vermişler anlamadım. Ne demek istediğimi anlamanız için aşağıya Türkçe dublajlı fragman bırakıyorum. 

Dizi çok sürükleyici, her bölümün sonunda içinizden 'sonraki bölüm' yazan butona basmak geliyor. Ve diğer Netflix orjinal içerikleri gibi sonu yarım, anlaşılmaz bırakılmıyor ikinci sezonu merak edecek şekilde sezon finali yapsa da, sonu beni tatmin etti.

Eğer ilginizi çektiyse fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer bu tarz film ve dizileri seviyorsanız Lost In Space ve Interstellar ilginizi çekebilir.

2 yorum:

  1. Tamds şu sıralar izleyecek dizi ararken şu yayını görmem çok iyi oldu. Yazı için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. Birde türk olsaymış Tam olurmuş

    YanıtlaSil