OLDUĞUN YERDE KAL

Olduğun Yerde Kal




Olduğun Yerde Kal, genellikle Çizgili Pijamalı Çocuk adlı kitabıyla tanınan John Boyne’un kaleme aldığı bir kitap. Kitap 2014 yılında basılmış dünya genelinde beğeni toplamıştır. Her ne kadar yazarın en başarılı kitabı Çizgili Pijamalı Çocuk olarak gösterilse de bence yazarın en başarılı kitabı açık arayla Olduğun Yerde Kal’dır.

Kitabın konusuna gelicek olursak, kitap beş yaşında bir çocuğun gözünden savaşı anlatıyor. Birinci Dünya Savaşı patlak verdiğinde Alfie’nin babası da orduya gönüllü olarak katılan askerler arasında. Her ne kadar annesi ve büyükannesi buna karşı çıksa babası onları asla bırakmayacağı sözünü vererek savaşa gidiyor. Ancak hedeflediği tarihte dönmüyor.

Savaş dört yıl sürüyor, Alfie babasından uzak büyüyor. Annesi ise Alfie’ye babasının gizli bir görevde olduğunu, bu yüzden onlara mektup yazamadığını veya ziyarete gelemediğini söylüyor. Bu şekilde Alfie’nin babasıyla olan bütün iletişimi kopuyor. Savaş tüm acımasızlığıyla sürüyor, Alfie'nin ruhunda fırtınalar kopan fırtınalar dinmek bilmiyor.Babasının öldüğünü düşünüyor.Ta ki babasından bir ipucu bulana dek. Alfie o günden sonra babasının nerede olduğunu bulmak için uğraşıyor. Hem de bunu dünyadaki en iyi şey uğruna yapıyor: sevgi uğruna...

John Boyne benim en sevdiğim yazar.Ve bence Olduğun Yerde Kal onun en iyi eseri. Yazarın diğer kitaplarını da okudum, hepsini de tavsiye ederim. Bir çoğu savaşı çocukların gözünden anlatıyor ve bunu o kadar güzel yapıyor ki gözleriniz dolarak okuyorsunuz.

Sadece çocuklara değil yetişkinlere de tavsiye ediyorum. Eğer sevginin gücüne inanıyorsanız kesinlikle okuyun derim.

Her kitap tavsiyesinde yaptığım gibi kitaptan en çok sevdiğim satırları yazarak bitiriyorum.

" Noel'den önce biter demişlerdi,ama hangi Noel olduğunu söylemediler. O günden bu yana dört Noel geçmiş, hatta beşincisi ufukta gözükmüştü bile. Ancak savaşın bitmeye niyeti yoktu."

Okursanız yorumlara yazmayı ve bizi Instagram'dan takip etmeyi unutmayın.☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder